CATEGORIEEN

POPULAIRSTE

DE BESTE RAADSELS VAN HET NET VIND JE HIER

Onze breinbrekers pagina

Op deze pagina vind u de lastige raadsels en puzzels.. echte breinbrekers en hersenkrakers dus. Als je in deze categorie klaar bent kun je altijd nog ontspannen op onze moppen pagina of een legpuzzel spelen. Maar speel nu snel een van onze breinbrekers. Veel plezier.

Een man staat voor zijn huis. Als hij 1 keer omheen loopt doet hij hier 30 seconden over. Zijn huis is rond en heeft bij behalve de ingang geen hoeken. Om binnen te komen moet hij op zijn knieen naar binne kruipen... Hoezo ?

Klik hier voor de oplossing

Hoe kun je een bal gooien zo hard als je kunt en ervoor zorgen dat die terug bij je komt zelfs als die nergens tegenaan stuitert. De bal zit nergens aan vast en niemand vangt em en gooit em terug naar je.

Klik hier voor de oplossing

In een weide staat een perenboom. In deze boom zitten peren ( vrij logisch toch ). Even later kwam er een sterke wind en hierna waren er geen peren op de grond en geen peren in de boom. Hoe kan dat... ?

Klik hier voor de oplossing

Een meisje die net aan het leren rijden is gaat een eenrichtingsstraat in, in de verkeerde richting. Maar ze heeft de wet niet overtreden.. Hoe kan dit ?

Klik hier voor de oplossing

Ale je een lege 5 liter en een lege 3 liter fles hebt. En ongelimiteerde toegang tot water. Hoe kun je dan 4 liter krijgen ?

Klik hier voor de oplossing

Drie missionarissen en drie kannibalen willen naar de overkant van een rivier. Het enige wat ze hebben is een kleine boot waar maximaal twee personen in kunnen. Om te voorkomen dat de kannibalen zich vergrijpen aan de missionarissen mogen er nooit meer kannibalen dan missionarissen samen zijn.

Klik hier voor de oplossing

Petra zal even oud als John zijn wanneer Petra 2 keer zo oud als John was wanneer Petra de helft van de leeftijd had van hun huidige leeftijd. John was even oud als Petra op het moment dat John de helft van de leeftijd had 10 jaar vanaf nu... Hoe oud zijn Petra en John ?.

Klik hier voor de oplossing